We volgen samen met de betrokken instanties de maatregelen op de voet op.

Onze hoogste prioriteit blijft jullie gezondheid. Volg op deze pagina alle maatregelen die we nemen.

In een notendop

Het Covid Safe Ticket is van toepassing op de avondfilm en Kapellen Zingt. De middagfilm en KidConcert zijn zonder Covid Safe Ticket te betreden (we overschrijden hier het wettelijk aantal bezoekers niet).

  • Je hebt een ticket nodig om het evenemententerrein te betreden. Tickets koop je via onze website. Dit is van toepassing voor de 4 evenementen: namiddagfilm, avondfilm, KidConcert en Kapellen Zingt.
  • Je legt bij aankomst op het event een geldige QR-code (CovidSafeTicket CST) voor, samen met je identiteitskaart. Dit is van toepassing voor de avondfilm en Kapellen Zingt.
  • Gebruik je gezond verstand.

Reservatie en ticket verplicht

We werken met een reservatiesysteem om het aantal bezoekers onder controle te houden. Wees er dus snel bij en reserveer je ticket via de ticket-pagina.

Iedereen (ouder dan 12 jaar) dient zich te registreren.Voor de namiddagfilm en het KidConcert dient iedereen zich te registreren, daar er niet gewerkt wordt met het Covid Safe Ticket.

Mondmaskers

Iedereen moet steeds een mondmasker bij zich hebben. Het dragen van een mondmasker is steeds verplicht buiten de hermetische zone (Kerplein en omgeving).

Het mondmasker moet voor iedereen (+12 jaar) verplicht gedragen worden op het KidConcert en de namiddagfilm, deze twee events vallen namelijk niet onder het Covid Safe Ticket.

Tijdens de avondfilm en Kapellen Zingt mag het mondmasker afgezet worden, daar iedereen op het terrein een Covid Safe Ticket heeft voorgelegd.

CovidSafeTicket (CST)

Alle bezoekers (geboren in 2009 en vroeger) zijn verantwoordelijk voor het voorleggen van een geldige QR code op hun CovidSafeTicket (CST). Deze app kan je downloaden op je smartphone: covidsafe.be

Download de app

Je krijgt een geldige QR code (Covid Safe Ticket) in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Bekijk ook zeker de info van de Vlaamse Overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Er zullen geen sneltests aan de inkom voorzien worden, deze zijn niet geldig.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen CST.

Indien je ziek bent, symptomen vertoont of geen geldig CST kan voorleggen, zullen we u de toegang ontzeggen.

Het is in ieders belang om zich op voorhand te kunnen organiseren om een veilig event te garanderen!

Wie moet een Covid Safe Ticket voorleggen?

Iedereen die geboren is in 2009 of vroeger moet een geldige CST QR-code kunnen voorleggen bij het betreden van het evenemententerrein. Geeft je CovidSafe app een “rode vlag”, dan zijn we wettelijk verplicht je de toegang tot het terrein te weigeren.

Naast een toegangsticket, is het ieders eigen verantwoordelijkheid om een geldig Covid Safe Ticket bij te hebben. Vergeet ook zeker je identiteitskaart niet, de procedure schrijft ons voor dat we ieders identiteit dienen te controleren.

Komt u vanuit het buitenland?

Indien je vanuit een ander Europees land naar het evenement komt, moet je je lokale CoronaCheck-App downloaden zodat we aan de hand van je unieke QR-code en ID kunnen zien of je Covid Safe bent.

Indien je niet uit een Europees land komt, moet je je hier opnieuw laten testen (enkel een PCR-test is geldig!). Je ontvangt nadien een unieke QR-code die je moet invoeren in de CovidSafeBE-app (gratis app te downloaden op iOS en Android). Aan de ingang zal je dan deze QR-code moeten laten scannen samen met het vertoon van je ID.

Belangrijk

Je moet de CovidSafeBE app of een ander European Digital Covid Certificate intalleren op je smartphone. Zonder geldige QR-code en ID kunnen we je covid status niet controleren en kunnen we je ook geen toegang tot het evenement geven. Vergeet dus zeker je ID niet.

Food en drank

Eigen drank en eten zijn verboden. Tijdens je online bestelling kan je wel al consumptiebonnen aankopen, zo sla je de wachtrij aan de kassa over.

Uiteraard mag je je eigen stoeltje meebrengen.


Wij zijn fier partner van Kapellen Zingt

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.